haii<3
koko stee? pozabla sm vam rečt če mate kšne predloge kaj naj nardim pište<3
ugl dans delamo grisinee<3
---------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST: *i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• Priprava: 10 min
• Peka: 15–20 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 250 g moke
• 150 ml vode
• 3 žlice olivnega olja
• 1 žlička soli
• 1 žlička sladkorja
• 1/2 pakiranja suhega kvasa (približno 7 g)
• 1 žlička suhe rožmarinovega lista (neobvezno)
• 1 žlička soli za posipanje
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
• Priprava kvasa: V skledi zmešaj toplo vodo, sladkor in kvas. Pusti stati 5 minut, da se kvas aktivira in začne peniti.
• Testo: V drugo skledo presej moko in sol. Dodaj olivno olje in mešanico kvasa ter premešaj, da nastane testo. Po potrebi dodaj še malo moke ali vode, da dobiš mehko, a rahlo lepljivo testo.
• Gnetenje: Testo gneti na pomokani površini približno 5 minut, da postane gladko. Pokrij in pusti vzhajati 30 minut.
• Oblikovanje grisinov: Ko je testo naraslo, ga na pomokani površini razvaljaj v pravokotnik, debeline približno 1 cm. Nato testo nareži na tanke trakove (približno 1 cm široke).
• Peka: Grisine položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Posipaj jih z malo soli in po želji z rožmarinom. Pecite v predhodno segreti pečici na 200°C približno 15–20 minut, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
• Ohlajanje: Po peki jih pusti, da se ohladijo, preden jih postrežeš.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Grisine lahko po želji posipaš tudi s sezamom, makom ali parmezanom.
• Če želiš bolj aromatične, v testo dodaj malo česna v prahu ali papriko.
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
hmm, kako vam zgleda a a, dobr aa hahaha
ni moje drgč
----------------------------------------------------------
uzivitee<3
koko stee? pozabla sm vam rečt če mate kšne predloge kaj naj nardim pište<3
ugl dans delamo grisinee<3
---------------------------------------------------------------
*i* *b*TEŽAVNOST: *i* *b*
☆☆
*i* *b*ČAS PRIPRAVE:*i* *b*
• Priprava: 10 min
• Peka: 15–20 min
*i* *b*SESTAVINE:*i* *b*
• 250 g moke
• 150 ml vode
• 3 žlice olivnega olja
• 1 žlička soli
• 1 žlička sladkorja
• 1/2 pakiranja suhega kvasa (približno 7 g)
• 1 žlička suhe rožmarinovega lista (neobvezno)
• 1 žlička soli za posipanje
*i* *b*POSTOPEK:*i* *b*
• Priprava kvasa: V skledi zmešaj toplo vodo, sladkor in kvas. Pusti stati 5 minut, da se kvas aktivira in začne peniti.
• Testo: V drugo skledo presej moko in sol. Dodaj olivno olje in mešanico kvasa ter premešaj, da nastane testo. Po potrebi dodaj še malo moke ali vode, da dobiš mehko, a rahlo lepljivo testo.
• Gnetenje: Testo gneti na pomokani površini približno 5 minut, da postane gladko. Pokrij in pusti vzhajati 30 minut.
• Oblikovanje grisinov: Ko je testo naraslo, ga na pomokani površini razvaljaj v pravokotnik, debeline približno 1 cm. Nato testo nareži na tanke trakove (približno 1 cm široke).
• Peka: Grisine položi na pekač, obložen s papirjem za peko. Posipaj jih z malo soli in po želji z rožmarinom. Pecite v predhodno segreti pečici na 200°C približno 15–20 minut, dokler niso zlato rjavi in hrustljavi.
• Ohlajanje: Po peki jih pusti, da se ohladijo, preden jih postrežeš.
*i* *b*NASVETI:*i* *b*
• Grisine lahko po želji posipaš tudi s sezamom, makom ali parmezanom.
• Če želiš bolj aromatične, v testo dodaj malo česna v prahu ali papriko.
*i* *b*SLIKA:*i* *b*
hmm, kako vam zgleda a a, dobr aa hahaha
ni moje drgč
----------------------------------------------------------
uzivitee<3
Moj odgovor:
#prijavljenapunca
potrebuje pomoč ali nasvet v
Svetovalnica
Pust(vem, da je se dalec)
hello!
pac vem da je pust se dalec ampak js res ne vm, kaj naj. moja sosolka je kupla zetko oktobra kostum za pust(hudica) da bi ble to ane, ampak problem pa je da js takrt nism nc razmisljala in sm rekla da je ok in zj pac ne bi bla hudic kr se mi ne zdi prou(pac sm verna... in ni sam to, ampak res neki cutm kukr da ni prou da sm hudic..., ce veste, kaj hocm povedat) zj sploh ne morm nc vec narest sploh ji pa ne morm razlozit...
ne vem mogla sm nekam napisat, ce mi boste plis pomagal! bom pa hvalezna usakega odgovora:blush:
p.s. prjauljena sm, sam se nocm izdt
se enkrat hvala kr si pogledu/pogledala in hvala ce odgovoris
pac vem da je pust se dalec ampak js res ne vm, kaj naj. moja sosolka je kupla zetko oktobra kostum za pust(hudica) da bi ble to ane, ampak problem pa je da js takrt nism nc razmisljala in sm rekla da je ok in zj pac ne bi bla hudic kr se mi ne zdi prou(pac sm verna... in ni sam to, ampak res neki cutm kukr da ni prou da sm hudic..., ce veste, kaj hocm povedat) zj sploh ne morm nc vec narest sploh ji pa ne morm razlozit...
ne vem mogla sm nekam napisat, ce mi boste plis pomagal! bom pa hvalezna usakega odgovora:blush:
p.s. prjauljena sm, sam se nocm izdt
se enkrat hvala kr si pogledu/pogledala in hvala ce odgovoris
Vprašanje
Kako ocenjuješ rubriko Šport?
Všeč mi je takšna, kot je.
(8)
Raje kot novičke bi imel/a članek, ki se posveti enemu športu posebej.
(6)
Šport me na sploh ne zanima.
(5)
POIŠČI PILOVCA/KO
Pogosta vprašanja
Priljubljene objave
Zadnji odgovori
Fuuuuuul dobr!!Ne nehat pisat:kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::kissing_heart::
Kul!!!Ljubesensko?Kar nadaljuj!!!:heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes::clap::cl
Pa super playlista:snowman2::snowman2::snowman2::racehorse::racehorse::racehorse::evergreen_tree::evergreen_tree::evergreen_tree:- ...
Ful dobr bravo:wink::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup::thumbsup:






Pilov blog